banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Bon Bini Holland eerste Platina Film in acht maanden

05 januari 2016

De eerste Platina Film van 2016 is een feit. Of moet dat zijn: de laatste van 2015? In elk geval heeft Bon Bini Holland de grens van de 400.000 bezoekers gepasseerd. En dat binnen een maand.

Om dat te vieren werden gisteren regisseur Jelle de Jonge, actrice Liliana de Vries en producent Maarten Swart van Kaap Holland Film) namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds verrast met de Platina-onderscheiding.

Bon Bini Holland staat al een tijdje stevig verankerd op de tweede plaats in de lijst met best bezochte bioscoopfilms van het moment en is nog steeds in bijna 100 Nederlands bioscopen te zien. De half miljoen bezoekers is dus zeker nog een optie. Het geeft in elk geval een jaar met maar twee Platina’s (Mees Kees op de planken en Michiel de Ruyter) wat extra glans.

foto: Onbeskoft tevreden, dat waren Jelle de Jong, Liliana de Vries en Maarten Swart (NFF / Kaap Holland)

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)