banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Boris Godoenov live in de bioscoop

21 maart 2016

In 50 bioscopen wordt vanavond vanuit het Royal Opera House in Londen de opera Boris Godonoev van Modest Moesorgski live gestreamd. Voor operafans extra bijzonder, want de hoofdrol wordt gespeeld door de Britse bariton Bryn Terfel.

Het kostte hem een jaar om de noten en Russisch te leren, maar Terfel (50) is er klaar voor: de hoofdrol in de beroemde Russische opera Boris Godonoev, onder regie van Richard Jones.

De opera is gebaseerd op het gelijknamige drama van Aleksandr Poesjkin en vertelt over de geschiedenis van tsaar Boris Godoenov en de strijd tussen het Russische en Poolse volk.

Voor Terfel een uitdaging, vertelt hij vandaag in de Volkskrant: ‘Regisseur Richard Jones gaat ervan uit dat Boris zijn voorganger, de negenjarige tsaar Dmitri, inderdaad heeft laten vermoorden. Voor eigen gewin of voor de welzijn van zijn land?’

Voor filmkenners is er nog een kleine link. ‘Voor de kroningsscène is er gekeken naar Sergei Eisensteins klassieker Iwan de Verschrikkelijke’, meldt Terfel.

Boris Godoenov wordt vanavond door 50 bioscopen live gestreamd. In hd en ondertiteld.
De deelnemende bioscopen vind je hier. 

Boris Godonoev Royal Opera House BioscoopFoto: Ben Knight en Bryn Terfel in Boris Godonoev / Royal Opera House

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180