banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

BREIN blokkeert activiteiten ‘Dutch Release Team’

12 augustus 2015

Drie kopstukken van het ‘Dutch Release Team’, een groep individuen die Nederlandse en Nederlands ondertitelde films en series gratis online beschikbaar maakte, moeten van de rechter hun activiteiten staken. Dat maakte stichting BREIN eergisteren op haar website bekend.

BREIN, de stichting die piraterij bestrijdt, had eerder een zaak aangespannen tegen de ´releasegroep´. Met succes: het drietal is gesommeerd het uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal op torrentsites te stoppen op straffe van een boete van 2.000 euro per dag of per upload met een maximum van 50.000 euro. De drie zogenaamde ex parte bevelen van de rechtbank zijn al in april verkregen.

De drie modereerde niet alleen op een onrechtmatige website waar ze hun nieuwste uploads bespraken en aanbevolen, maar waren ook actief bezig met uploaden van content via torrents op onder andere KickAssTorrents en The Pirate Bay.

Alle drie hebben ze gekozen voor een schikking. Ze hebben hun torrents van KickAssTorrents verwijderd, betalen een niet nader bekend gemaakt schikkingsbedrag, hebben informatie gegeven over andere leden van de ´releasegroep´ die ook zullen worden aangesproken en hebben een onthoudingsverklaring ondertekend.

 

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN