banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

BREIN dwingt verbod illegaal streamen af

29 januari 2017

Stichting BREIN heeft actie ondernomen tegen een Rotterdammer die op zijn Facebookpagina Live Bioscoop dagelijks gratis films aanbood zonder toestemming. Met succes.

Vorige week werd in het Algemeen Dagblad aandacht besteed aan Live Bioscoop, een Facebookpagina met illegale streamactiviteiten. Via de livestream werden films vertoond die momenteel in de bioscoop te zien zijn.

Bezoekers (ruim 26.000 likes) konden de pagina volgen en herinneringen ontvangen voor de vertoningen. Er kon gestemd worden en de streams konden worden gedeeld. De anonieme beheerder probeerde geld te verdienen door betaalde advertentieruimte op zijn pagina aan te bieden en vroeg tevens om donaties. Hierdoor kon BREIN zijn identiteit vaststellen.

BREIN-directeur Tim Kuik: ‘Dit is gewoon diefstal van inkomsten van bioscopen en rechthebbenden. Daar moest zo snel mogelijk een eind aan komen. Daarom hebben wij gekozen voor een zogeheten ex parte rechterlijk verbod met dwangsom in plaats van eerst zelf te sommeren.’

BREIN heeft inmiddels een schikking getroffen voor 7.500 euro en een bericht op de Facebookpagina laten plaatsen waarin wordt uitgelegd waarom deze is gesloten.

 

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180