banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

BREIN pakt grote uploader

04 december 2015

Het laatste actieve lid van de Nederlandse releasegroep DMT (Dutch Movie Theater) is geïdentificeerd. Auteursrechtenorganisatie BREIN heeft vanmiddag bekend gemaakt dat deze grote uploader een schikking heeft moeten treffen onder betaling van duizenden euro´s en bovendien excuses op zijn torrentsite heeft moeten plaatsen.

Grote uploaders fungeren als bron voor illegale sites. Deze grote uploader plaatste bijna dagelijks zo'n 5000 torrents op Kickass Torrents en The Pirate Bay onder o.a. het alias ipod020,  vooral films en eBooks. Deze torrents zijn inmiddels verwijderd. 

Het afgelopen jaar zijn een tiental van dergelijke uploaders geïdentificeerd. De schikkingsbedragen liepen op tot 12.500 euro. BREIN gaat meer grote uploaders aanpakken. BREIN directeur Tim Kuik zegt op de website van BREIN: “Er zitten meer onderzoeken in de pijplijn en volgend jaar beginnen wij met een nog uitgebreidere aanpak waarbij we gebruik gaan maken van een software programma.” Zij krijgen te maken met een onthoudingsverklaring met boetebeding voor de toekomst en een schikking voor het verleden. 

Meer informatie is te vinden op de website van BREIN.

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird