banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Brimstone genomineerd voor mensenrechtenprijs in VS

17 maart 2017

Brimstone van regisseur Martin Koolhoven is genomineerd voor de Political Film Society Award for human rights. De regisseur is blij met de nominatie.

De prijs wordt sinds 1987 toegekend door een Amerikaanse organisatie die het creëren van politiek bewustzijn door middel van films wil stimuleren.
Brimstone gaat over een sinistere predikant (Guy Pearce) die het gemunt heeft op een onschuldige jonge vrouw (Dakota Fanning). Het western-drama ging vorige week in beperkte release Amerika in première.

Volgens het juryrapport van de Political Film Society 'vertelt de film over de machostroming in de Amerikaanse cultuur en politiek die toejuicht dat sommigen de regels mogen breken om dingen gedaan te krijgen. Veel kijkers zullen in het verhaal overeenkomsten met de opkomst en het presidentschap van Donald Trump herkennen’.

Regisseur Koolhoven is blij met de nominatie: ‘Ik heb deze film niet per se gemaakt om de wereld te veranderen, maar ik heb het verhaal wel verteld met een bepaalde bedoeling. De reacties op de film zijn niet allemaal positief geweest. Sommigen verweten me zelfs sadisme. Het is mooi dat de Political Film Society het verhaal op een andere manier interpreteert.’

Eerdere winnaars van de award geven aan hoe breed het spectrum van deze filmprijs voor de mensenrechten is. Zo staan uiteenlopende titels als Mississippi Burning, Schindler's List, The Green Mile, The Magdalene Sisters, The Last King of Scotland, Milk, District 9, My Name is Khan en Suffragette op de lijst.

Brimstone ging Nederland op 12 januari 2017 in première en heeft inmiddels ruim  190.000 bezoekers getrokken. De film wordt gedistribueerd door Paradiso Entertainment en is nog in 24 bioscopen te zien.  

 

Martin Koolhoven geflankeerd door actrices Emilia Jones (l) en Dakota Fanning (r) / N297 Entertainment

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie