banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Brimstone terug in de bioscoop

02 oktober 2017

De met zes Gouden Kalveren bekroonde western van Martin Koolhoven wordt deze week opnieuw in roulatie gebracht. Zo'n vijfentwintig bioscopen en filmtheaters in het hele land zetten de film wederom in. 

Nog niet eerder won een film op een editie van het Nederlands Film Festival zoveel beeldjes, waaronder de felbegeerde Kalveren voor beste film en regie.

Ruim 200.000 filmliefhebbbers hebben de western over een demonische dominee (Guy Pearce) die jacht maakt op een jonge vrouw (Elle Fanning) inmiddels gezien. Degenen die niet naar de bios gingen, en na deze prijzenregen alsnog nieuwsgierig zijn geworden, krijgen een herkansing. Want vlak na het slot van het Nederlands Film Festival liet distributeur Paradiso Entertainment weten de film komende week opnieuw uit te brengen.

Het gaat om in totaal vijfentwintig kopieën in zowel bioscopen als filmhuizen. 'Een bonte mix van theaters, over het hele land verspreid,' aldus distributeur Paradiso. Pathé, Vue en Kinepolis zetten allemaal Brimstone opnieuw in. Onder de bioscopen Pathé City, Vue Alkmaar en Kinepolis Jaarbeurs. Maar onder andere ook Plaza Futura Eindhoven, Concordia Enschedé, KINO Rotterdam en Lumiere Maastricht nemen de western weer in roulatie.   

Ook regisseur Martin Koolhoven is blij met de re-release: ‘Het is fijn dat mensen hem weer op het grote doek kunnen gaan zien. Brimstone is natuurlijk echt een bioscoopervaring.'

Brimstone ging op 12 januari 2017 in 66 bioscopen in Nederland in première. De film werd uitgebracht door Paradiso Entertainment.

 

Guy Pearce en Carice van Houten (voor) & Elle Fanning en Kit Harington in Brimstone / Paradiso Entertainment

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180