banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Burny Bos Talent Award 2016

16 juni 2016

Alle scenaristen, zowel aanstormend talent als ‘gevorderden’ kunnen aan de slag. Dit jaar wordt voor de derde keer de scenariowedstrijd van filmproducent BosBros georganiseerd. Thema dit jaar: sport.

Deelnemers maken kans op een geldbedrag en verfilming van hun concept. De doelgroep is kinderen van zes tot twaalf jaar (en hun ouders). Het is de derde keer dat BosBros deze wedstrijd organiseert. Burny Bos: ‘Een goed script is de basis voor een interessante film. De rol van de scenarist wordt in Nederland vaak onderschat. Om hier meer aandacht voor te vragen bedacht ik twee jaar geleden deze schrijfwedstrijd voor beginnend en gevorderd scenariotalent.’

In 2014 werd de Burny Bos Talent Award voor het eerst uitgereikt aan Victoria Warmerdam met haar scriptidee SpaceKees; een jaar later won Jean Koolen de award met zijn animatie-concept Over het water. Beide projecten zijn momenteel bij BosBros in ontwikkeling. De preproductie van SpaceKees staat gepland voor volgend jaar.

De Burny Bos Talent Award bestaat uit een geldprijs van vijfduizend euro. De winnaar mag daarbij zijn/haar idee met BosBros uitwerken tot een volledig script met als doel dit te verfilmen. De jury, bestaande uit Burny Bos (schrijver, producent) Tamara Bos (scenariste en producent), Jolande Junte (managing director BosBros), Alieke van Saarloos en Sia Hermanides (scenario en regie van de jeugddramaserie Voetbalmeisjes) en Sannette Naeyé (directeur Cinekid), zal uit alle inzendingen de drie beste nomineren. De winnaar zal op 21 oktober bekend worden gemaakt tijdens het Cinekid-festival.

Voor voorwaarden en spelregels: www.bosbros.com/talentaward. De inzending sluit op 1 september 2016.

 

Volgende maand in de bioscoop: Meester Kikker, een productie van BosBros / Dutch FilmWorks

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)