banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Buurman & Buurman goed voor Goud

24 maart 2016

Een mooi succes voor Lemming Film. De producent/distributeur had bedacht dat een compilatie van onbekende afleveringen van Buurman & Buurman het vast aardig in de bioscopen zou doen. Nu zijn er 100.000 bezoekers te vieren voor Al 40 jaar beste vrienden! En er is meer goed nieuws over de klunzige klussers.

Of het een officiële Gouden Film is staat te bezien: de Buurman & Buurman-reeks is immers geproduceerd in Tsjechië. Maar het initiatief tot de bioscoopversie is in elk geval wel Nederlands, net als natuurlijk de meesterlijke stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen. In Kinepolis Dordrecht werd het gezin met de 100.000ste bezoeker in het zonnetje gezet. Buurman & Buurman: al 40 jaar goede vrienden! draait nog in 70 theaters.

Bij Lemming zijn ze ondertussen gestart met een ambitieus Buurman & Buurman-project: een lange speelfilm. De rechten op de karakters liggen inmiddels bij de Amsterdamse producent, die Kees Prins en Patrick Stoof heeft gevraagd om een scenario te ontwikkelen. De bedoeling is dat de stop-motion animatie wordt uitgevoerd door dezelfde Tsjechische studio die het duo (Pat & Mat) ooit bedacht. Geplande release is 2017.

foto: Buurman & Buurman, klaar voor een nog groter avontuur (Lemming)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN