banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Buurman feestelijk ten doop gehouden

14 april 2017

Het leek wel een heuse filmpremière, zo voltallig waren pers en genodigden donderdagmiddag uitgerukt om in Amsterdam de lancering van het boek van Dick Maas te vieren. Er lag bij de Desmet Studio’s zelfs een rode loper om de ontvangers van de eerste exemplaren te verwelkomen, Huub Stapel en Tatjana Simic.

Met ‘Buurman, wat doet u nu?’ heeft Dick Maas zijn memoires gekoppeld aan een uitgebreide cursus filmmaken. In de 350 pagina’s komen niet alleen Maas’ grote filmsuccessen langs, het boek geeft ook beginnende filmmakers tal van tips wat je vooral moet doen én laten om je project tot een goed einde te brengen. In de van de cineast bekende, droogkomische stijl.

Die humor had Dick ook meegenomen naar zijn eigen boekpresentatie. In een korte speech vertelde hij dat hij keihard had gewerkt om het allemaal netjes te houden en dat hij zelf zijn eigen flaptekst had geschreven, ‘wat best wel gênant is.’ En hij introduceerde zijn gasten, Tatjana Simic en Huub Stapel. ‘Huub heeft drie braderieën afgezegd om hier te kunnen zijn.’

Terugkijkend op haar castingproces voor Flodder zei Tatjana, verwijzend naar haar veelbesproken figuur: ‘Wij zijn gekozen door Dick.’ Ook Stapel was complimenteus: ‘Ik heb het allemaal geleerd van Dick. Zo’n 140 rollen geleden.’ Nadat Maas nog even het recept van een filmhit onthulde (‘Lees dit boek!’) konden de fotografen hun gang gaan.

Onder de aanwezigen tal van prominenten uit de filmwereld als Mike van Diem, San Fu Maltha, Paul van Loon en Maria Peters. Wie nog een handtekening van Dick wil in zijn of haar exemplaar van ‘Buurman, wat doet u nu?’ kan daarvoor op zondag 23 april om 15:00 terecht in Concerto, Amsterdam.

 Niet bij een braderie, wel in Desmet: Huub Stapel / HFN

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180