banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Cinekid maakt ouders en leerkrachten app-wijs

02 mei 2016

Cinekid komt met een service die ouders en leerkrachten de weg wijst in het alsmaar groeiende woud van apps. Het mediafestival voor de jeugd lanceert op 10 mei Cinekid AppLab, een gratis app die hulp moet bieden bij het vinden van artistieke en educatieve apps die goed en veilig zijn voor kinderen.

Apps, waarvan meer dan 80 % gericht is op kinderen, zijn van zeer wisselende kwaliteit. Begeleiders van opgroeiden kinderen vinden het vaak lastig om het kaf van het koren te scheiden. De Cinekid AppLab gaat een overzicht bieden van originele apps die bijdragen aan een evenwichtige emotionele, fysieke, cognitieve en creatieve ontwikkeling bij kinderen. Deze worden vervolgens gekoppeld aan leeftijd, categorie, thema en ontwikkelingsdomein, en krijgen een recensie met een omschrijving van de toegevoegde waarde.

AppLab is ontwikkeld in samenwerking met The Art of Impact, de organisatie voor kunstprojecten met aantoonbare maatschappelijke impact. Met de dienst wil Cinekid de betrokkenheid bij digitale activiteiten van kinderen verbeteren, bouwers van kwalitatieve jeugdapps een podium bieden en docenten die apps zoeken voor hun lessen ondersteunen.

Meer info: www.cinekid.nl

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie