banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Cinekid MediaLab in de klas

16 februari 2016

Cinekid komt met een cursus die leerkrachten leert hoe ze media creatief kunnen inzetten tijdens de les. Kinderen leven steeds meer ín media in plaats van mét. Met de ‘Verdiepingsmodule interactieve media op school’ wil Cinekid aanknopingspunten bieden om beter aan te sluiten op die werkelijkheid en leraren stimuleren hun lessen extra meerwaarde te geven met media.

Steeds meer leerkrachten delen hun lessen en tips via blogs of You Tube, werken met tablets in de klas of maken samen met leerlingen websites en filmpjes. Volgens Tessa Stoke van de afdeling Educatie zijn dit de leerkrachten die zichzelf blijven ontwikkelen en hun collega’s weten te enthousiasmeren. ‘Tijdens de scholendagen van het Cinekid Festival merken we hoe geïnspireerd zij raken van de mogelijkheden van nieuwe media technieken in het Medialab. Dat heeft ons doen besluiten deze Verdiepingsmodule, waarin we het Medialab de klas in brengen, te ontwikkelen.’

In de cursus kunnen leraren, samen met experts van Cinekid, Waag Society, de Universiteit van Amsterdam, EYE, Google en You Tube,  onderzoeken hoe ze de nieuwste technieken kunnen inzetten bij de lesstof. Thema’s zijn onder andere: ‘techniek en creativiteit’, ‘kritisch kijken en maken’, ‘de wereld van apps’, en ‘creatief programmeren’. Ook maken ze een lessenreeks die specifiek aansluit op de eigen lessen.

Cinekid Jeugd interactieve media

Kijk voor meer informatie op www.cinekid.nl/interactieve-media-op-school.

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird