banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Cinemien brengt Lumière-films onder bij Aka Agency

09 februari 2018

Het moederbedrijf van filmdistributeur Cinemien, Impact Cinema, is met Aka Agency een nieuw vertoningsplatform gestart. Het is de bedoeling dat onder de Aka-vlag de films van distributeur Lumière in de Nederlandse bioscopen worden uitgebracht. Ook gaat Aka Agency de vod-activiteiten van Cinemien uitbreiden.

In België zal Aka (afgeleid van de term 'also known as') voortaan de films van distributeur Splendid gaan uitbrengen. Al met al veel extra werk voor Impact Cinema, tot tevredenheid van CEO Babette Wijntjes. ‘Ik ben blij dat we met Aka Agency naast de Cinemien-films ook een breder en meer divers assortiment aan films kunnen distribueren en onze diensten verder kunnen uitbreiden.’ Volgens Wijntjes blijft Cinemien gewoon doorgaan en zal het Cinemien-team ook werkzaamheden binnen Aka verzorgen. 

Met de Lumière-titels heeft Impact Cinema de afgelopen maanden publiekstrekkers als The Square en Loveless in de theaters gebracht. Er zijn ook plannen om onder de vlag van Aka Agency de activiteiten van het vod-platform Innergy verder uit te breiden. De samenwerking met Cinema Delicatessen, onder meer bij de kattenfilm Kedi, zou daarvoor geïntensiveerd worden. Kedi wordt een van de eerste titels die via Innergy een digitale release krijgen.  

Het nieuwe beeldmerk van het nieuwe platform / Impact Cinema

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
BannerIjslandBende_2
Design Ad Banner 240x180– HFN
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Phantom_Thread240x180