banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Cinemini, nu ook met kind-op-schootkaartje

11 mei 2016

Met heel jonge kinderen naar de film. In EYE kon dat al langer onder de naam Cinemini. Dat programma wordt nu uitgebreid.

Op zondagochtend met peuters en kleuters naar de film. Een reuze succesvol initiatief, want een jaar lang was het programma bij EYE iedere zondagochtend uitverkocht. Met het kind-op-schootkaartje komt er wat meer ruimte.

In de Cinemini-zaal kunnen kinderen (van twee tot zes jaar) veilig rondlopen. Films worden met gedimd licht vertoond en het geluid staat niet te hard. Aansluitend is er een spel met licht en schaduw in tenthuisjes. Ouders kunnen met een kop koffie meekijken. Met de introductie van het kind-op-schootkaartje is er nu meer plek gecreëerd , zodat minder ouders teleurgesteld hoeven te worden.

Al eerder waren er kindvriendelijke initiatieven in de bioscoopbranche. Zo experimenteerde theater ’t Hoogt in 2002 met een Cinemama-programma, en in 2013 startte Cinemum, waarbij baby’s welkom waren in de filmzaal. Eind 2014 werd dit programma wegens gebrek aan belangstelling weer gestopt.

Het Cinemini-programma duurt tot en met 26 juni. Op 11 september wordt het weer hervat.

Het kind-op-schootkaartje kost 11 euro. Voor meer info: eyefilm.nl/cinemini

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie