banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Cineville-abonnees vinden Moonlight de beste

04 januari 2018

Ook de abonnees van Cineville hebben zich uitgesproken over de films van 2017. Als beste werd Moonlight gekozen, gevolgd door The Square en Manchester by the Sea. Cineville laat de beste tien eenmalig terugkeren. 

Met de uitverkiezing volgen de pashouders van Cineville een trend, want ook de Nederlandse filmpers verkoos Moonlight tot film van het jaar. De doorbraak van regisseur Barry Jenkins kreeg maar liefst 25 procent van alle Cineville-stemmers. In totaal brachten 3300 abonnees hun stem uit. Moonlight was ook de best bezochte Cineville-titel van 2017. Vooral in februari, na de chaotisch verlopen Oscar-toekenning, steeg het aantal bezoekers fors.

Om pashouders de gelegenheid te geven de toppers van 2017 nogmaals op het doek te zien, organiseert Cineville op zondag 14 januari een speciale dag. Dan zullen in negen filmtheaters de tien hoogst gewaardeerde films vertoond worden. Naast de top drie zijn dat ondermeer Dunkirk, Get, Out en American Honey. Voor het complete programma en de aangesloten theaters, kijk hier.  

Alweer bovenaan: Moonlight best bezochte Cineville-titel / Splendid

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN