banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Cineville verwelkomt 30.000-ste abonnee

16 februari 2017

Een mooier cadeau kon het filmplatform zich niet wensen: Cineville bestaat deze maand acht jaar en vandaag kon de 30.000-ste abonnee worden ingeschreven. Die heeft, net als alle andere abonnees, met de Cinevillepas, voor een vast bedrag per maand, onbeperkt toegang tot 42 filmtheaters in heel Nederland.

En al die abonnees samen zijn inmiddels goed voor ruim 700.000 filmbezoeken per jaar. Een serieus aantal dat als het aan het filmplatform ligt de komende jaren nog fiks wordt verhoogd.

Een jong publiek enthousiasmeren voor kwaliteitsfilm en het imago van filmtheaters onder jongeren verbeteren. Dat was acht jaar geleden het uitgangspunt van Cineville. Al na drie jaar werd er succes geboekt en breidde het platform, met toen 7.000 leden, van Amsterdam uit naar Rotterdam en Den Haag.

‘Inmiddels zijn meer dan 40 filmtheaters in twintig steden door heel Nederland aangesloten en is het aantal Cinevillepashouders verviervoudigd. Daar hadden we toen we begonnen niet van durven dromen’, aldus directeur en medeoprichter Thomas Hosman.
Ook de nieuwe website, die eind vorig jaar werd gelanceerd, is een succes met rond de miljoen paginabezoeken per maand.

De smaak van de Cinevillepashouder is overigens breed. In het rijtje best bezochte films van 2016 staan niet alleen Hollywoodfilms als The Revenant en The Hateful Eight, maar ook Toni Erdmann en The Red Turtle.

In het nieuwe nummer van Holland Film Nieuws, dat op 23 februari verschijnt, vertellen Cineville-directeur Thomas Hosman en hoofd marketing Jantine Jongebloed over het succes van Cineville en de nieuwe campagne die nóg meer jongeren, vooral buiten Amsterdam, naar het filmtheater moet krijgen.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie