banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Column Thomas Fransman: Nolan > Spielberg

25 juli 2017

Tweeënhalf jaar geleden is het alweer, dat ik met drie filmgekken het vliegtuig pakte naar Londen om daar Interstellar te zien op 70mm IMAX op een doek van zesentwintig bij twintig meter. Gewoon even een dagretour Londen nemen om een film te zien, en we mochten zelfs een kijkje nemen in de cabine! Een grotere filmgeek heb ik mij nooit gevoeld.

Helaas vond ik Interstellar een van de mindere Nolans, maar de ervaring van 70mm IMAX op een immens scherm was er wel eentje. Het had meer weg van een achtbaanrit dan van een bioscoopervaring. Vroeger ging ik als brugklasser naar het Omniversum in Den Haag om een gare natuurfilm te zien. Overal waar je keek was iets te zien. Zo voelde ik mij in de BFI-zaal ook, maar dit keer keek je ook nog eens naar kwaliteit.

O, wat zou ik nu hetzelfde willen doen met Dunkirk. Wat zou het heerlijk zijn om in een stad te wonen waar je elke 70mm IMAX-film zou kunnen zien. Dus de film zoals de regisseur hem echt heeft bedoeld en waarbij je dus niet 40% van het beeld hoeft te missen. Maar ik zou het over de film hebben…

lees meer

Thomas FransmanThomas Fransman is Hoofd programma & communicatie bij het Amsterdamse filmtheater Het Ketelhuis. Tot eind 2016 was hij werkzaam bij filmdistributeur Lumière als manager theatrical, na eerder voor ABC en Entertainment One gewerkt te hebben. Sinds kort schrijft hij op persoonlijke titel columns voor de nieuwsbrief van HFN. Daarin kan hij zijn liefde voor het bewegende beeld en het geschreven woord combineren, plus af en toe wat stoom afblazen.
Twitter: @thomasfransman / Linkedin: /thomas-fransman

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird