banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Corrie Verwaal neemt afscheid van Filmhuis Gouda

10 april 2017

Onder haar leiding groeide de populariteit van Filmhuis Gouda flink. Ter gelegenheid van haar afscheid als directeur werd Corrie Verwaal voor haar inspanningen dan ook beloond.

Uit handen van burgemeester Milo Schoenmaker van Gouda kreeg Corrie Verwaal zaterdag bij haar afscheid de zilveren Goudaspeld uitgereikt.

Corrie is achttien jaar directeur geweest van Filmhuis Gouda. Onder haar leiding is het theater flink gegroeid. Met 2300 donateurs, 70 vrijwilligers en jaarlijks 700 filmvoorstellingen waar 30.000 bezoekers op afkomen. ‘Het filmhuis heeft zijn vaste waarde op het gebied van cultuur in Gouda bewezen’, aldus de burgemeester. Ook sprak hij zijn dank uit voor de inzet van de vrijwilligers, inmiddels de ruggengraat van menig filmtheater.

Renske Wijntjes, afkomstig van Filmhuis Wassenaar, is de nieuwe directeur van Filmhuis Gouda. Haar wacht wellicht een nieuwe uitdaging, want er is sprake van een mogelijke verhuizing van het filmtheater naar de Chocoladefabriek.

De komende maanden wordt onderzocht of deze uitbreiding financieel haalbaar is. Voor de zomer wordt een definitief besluit genomen. In de Chocoladefabriek zijn ook de  stadsbibliotheek, het streekarchief Midden-Holland, Drukkerswerkplaats Gouda en restaurant Kruim gevestigd. Mogelijk komt daar in de toekomst ook het Verzetsmuseum Zuid-Holland bij.

 

Corrie Verwaal krijgt de zilveren Goudaspeld uitgereikt door burgemeester Milo Schoenmaker; op de achtergrond Renske Wijntjes / Goudse Post / Foto: Marianka Peters

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180