banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

DDG bekroont het regietalent van 2016

14 maart 2017

Wie waren de beste Nederlandse regisseurs van 2016? Volgens de Dutch Directors Guild onder meer Tim Oliehoek, Mijke de Jong en Peter en Petra Lataster. De DDG reikte gisteravond haar jaarlijkse prijzen uit.

Dit jaar kon een recordaantal regisseurs hun stem uitbrengen, omdat naast de DDG ook leden van de VEVAM meededen. Deze auteursrechtenorganisatie komt op voor de belangen van film- en tv-regisseurs. Bij de VEVAM zijn 2000 leden aangesloten, bij de DDG 350.

Regieprijs voor beste speelfilm ging naar Mijke de Jong (Layla M.). Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster wonnen voor beste documentaire (De kinderen van juf Kiet). Tim Oliehoek kreeg de prijs voor beste dramaserie (De zaak Menten) en Sarah Sylbing, Ester Gould wonnen voor hun al veelvuldig bekroonde docureeks Schuldig. Ook commercials (Lennart Verstegen), korte films (Ena Sendijarević) en digitale storytelling (Eefje Blankevoort, Els van Driel) werden bekroond.

Er werd ook een nieuw fonds opgericht. VEVAM-voorzitter Hans Bosscher introduceerde aan het begin van de avond het DirectorsNL Fonds, ‘waar regisseurs een bijdrage kunnen aanvragen voor de ontwikkeling van hun filmplan of televisieprogramma.’ Het gaat hierbij om financiering voor werkzaamheden in de zogeheten eerste fase, als er nog geen producent of omroep betrokken is.

 De blije winnaars met hun prijzen / DDG

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)