banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

De beste film volgens NRC

20 september 2016

Wat is de beste film van de afgelopen vijf jaar? Het publiek, en dan vooral de lezers van NRC  Handelsblad, mogen stemmen. Mét resultaat: de winnaar is de openingsfilm van de eerste NRC Filmdag in het Ketelhuis in Amsterdam.  Om het geheugen op te frissen is er door de krant een lijst van 100 films online gezet en kan er direct worden gestemd.

Zero Dark Thirty, Midnight in Paris, Interstellar, De nieuwe wildernis, Her… Veel filmliefhebbers zullen geregeld  ‘o ja’,  en ‘is dat al vijf jaar geleden?’ roepen als ze de lijst door scrollen.

De aanleiding tot deze verkiezing is het verschijnen van de eerste filmbijlage vijf jaar geleden.  De winnaar opent  op 23 oktober de eerste NRC Filmdag in het Ketelhuis in Amsterdam. Het idee is dat deze dag uitgroeit tot een jaarlijks evenement, met films, inleidingen, lunch en diner.

Met die filmdag lijkt de krant zich net als de Volkskrant (actief met speciale dagen op het NFF en IFFR) en Het Parool, al jaren organisator van het Oscarweekend en recentelijk een heel eigen festival, meer te willen profileren op het gebied van film.

Zit uw favoriete film er trouwens niet bij? Geen paniek, dan kunt u de redactie mailen en uw keuze al dan niet voorzien van commentaar kenbaar maken.

Op 28 september wordt de winnaar plus het programma van de NRC Filmdag bekendgemaakt en start ook de kaartverkoop. Dat die winnaar weleens verrassend zou kunnen zijn, bewees de verkiezing van de Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek op het NFF van vorig jaar: De club van Sinterklaas & het pratende paard.

Klik hier voor meer informatie en om te stemmen.

 

De nieuwe wildernis, een van de kanshebbers voor beste film van de laatste vijf jaar volgens de NRC-lezers / Dutch FilmWorks

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie