banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

De Wilde Stad in de buitenlucht

27 februari 2018

Deze week zal de langverwachte natuurfilm De wilde stad haar landelijke première beleven. Maar niet voordat de makers hun film gratis vertonen aan de inwoners van de stad waar ze zoveel mooie opnamen maakten: Amsterdam. Met een mobiele projector zal de documentaire vanavond worden geprojecteerd op enkele gevels van gebouwen die figureren in de film. Welke? Dat moet nog een verrassing blijven.

Om half zeven start het eerste deel van de vertoning op de gevel van het ABN-AMRO hoofdkwartier aan de Zuidas. Hier zijn scènes gedraaid met een nest slechtvalken. Daarna wordt bekend gemaakt waar de film vervolgd zal worden. In totaal zal De wilde stad in drie etappes worden vertoond.

In De wilde stad wordt getoond hoe zelfs in een volledig door mensen gedomineerde ruimte als een grote stad de natuur zijn gang kan gaan. Katten, krabben, vossen en natuurlijk meeuwen en duiven: De wilde stad toont de wonderbaarlijke flexibiliteit van zoveel diersoorten. Regisseur Mark Verkerk was eerder verantwoordelijk voor De nieuwe wildernis en Natuur in de Delta.

Hij zit er al helemaal klaar voor: een van de sterren uit De wilde stad / Amstelfilm

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN