banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Digitale technologie centraal op Europadag

08 september 2015

De Europadag die Creative Europe Desk NL / DutchCulture jaarlijks organiseert met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag, staat dit jaar in het teken van de impact van digitale technologie op de creatieve industrie.

Huidige mogelijkheden als virtueel theater- en museumbezoek of on demand-films en -series zijn van grote invloed op de praktijk van professionals uit de culturele en audiovisuele sector. Wat betekent dit concreet voor makers, distributeurs, financiers en het publiek?  In keynotes, casestudies en panneldiscussies wordt aandacht besteed aan de kansen en bedreigingen.

Ook is er speciale aandacht voor de betekenis van de Digitale Single Market, het streven van de Europese Commissie om de digitale grenzen op te heffen en de huidige regelgeving daarop aan te passen. Zo staat dit jaar nog de modernisering van de Europese richtlijnen voor auteursrecht op de Commissie-agenda.

De Europadag vindt vrijdagmiddag 18 september plaats in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) en is vrij toegankelijk. Voor meer informatie, zie de website van Creative Europe Desk NL / Dutch Culture.

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN