banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Dikkertje Dap krijgt Gouden Film

20 oktober 2017

De giraf heeft wel een klontje verdiend, want Dikkertje Dap is nu al een Gouden Film. De bewerking van Annie M.G. Schmidts gelijknamige versje had twee weken nodig voor de begeerde titel.

Het was hoofdrolspeler Liam de Vries die naar Kinepolis Jaarbeurs was gelokt om de Gouden Film uit handen van zijn medeacteur Martijn Fischer te ontvangen. Voor Dikkertje Dap sloegen producenten Lemming, Private View (België) en Hamster (Denemarken) de handen ineen. Barbara Bredero verfilmde het script van Mirjam Oomkes en Laura Weeda, Independent Films brengt Dikkertje Dap in de bioscopen. De film draait op 139 doeken.

Met deze Gouden Film bewijst het oeuvre van Schmidt nog steeds haar grote aantrekkingskracht. Minoes, Ja Zuster, Nee Zuster en Pluk van de Petteflet waren allemaal goed voor Platina, en Abeltje deed 900.000 bezoekers. Alleen Wiplala (2014) haalde geen Gouden Film.

Annie weet wat kinderen willen lezen, en zien / Independent Films

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)