banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Dory is eerste miljoen+ film van 2016

26 augustus 2016

Gisteren werd het miljoenste kaartje van Finding Dory in Nederland verkocht. Het theater in kwestie was Pathé Breda. De gelukkige winnares kreeg vrijkaarten voor de vier voorstellingen van de Pathé Disneyweken die binnenkort plaatsvinden. Het is de eerste bioscoopfilm van 2016 die in Nederland de grens van een miljoen bezoekers passeert.

Met nog maar een paar dagen zomervakantie voor de boeg zal het aanpoten worden voor de concurrentie om ook een miljoen tickets weg te zetten. Maar de kans dat het Huisdiergeheimen / Secret Life of Pets gaat lukken is nog aanwezig. In drie weken tijd zit de animatiehit al ruim over de half miljoen bezoekers, is het zaalgemiddelde bijzonder hoog en het verloop gering. De zomervakantie is echter wel bijna ten einde.

Ook Suicide Squad doet het na drie weken nog heel goed (net een half miljoen verkochte kaartjes) maar gaat wel sterker achteruit in zaalopbrengst. De meest bezochte Nederlandse film van 2016 blijft daar ver bij achter: Rokjesdag met ruim 400.000 bezoekers.

Wereldwijd gezien moet Finding Dory over 2016 nog drie films boven zich dulden: The Jungle Book, Zootopia en Captain America 3. De laatste twee hebben elk meer dan een miljard dollar opgebracht aan de internationale boxoffice. Het zijn alle vier wel films van The Walt Disney Company.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
LadyBird