banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Dreamleague finaledag Dota 2 in Vue

02 mei 2016

Op 22 mei kunnen gameliefhebbers in vier Vue-bioscopen terecht voor de finaledag van Dota 2, een van de langstlopende game-competities ter wereld. De verkoop van Very Early Bird tickets is inmiddels van start.

De Dreamleague is een van de langstlopende Dota 2-competities in de wereld. Acht westerse teams zullen strijden voor de drie plekken in de play-offs. Regerend kampioen OG is al geplaatst voor de play-offs, die samen met de finale op 22 mei zullen plaatsvinden.

Het toernooi, dat soms wel tien uur kan duren, is te zien in de Vue-bioscopen Apeldoorn, Hoorn, Kerkrade en Eindhoven. Aanvang is half twaalf en het toernooi eindigt om tien uur (vrije in- en uitloop). De kaartverkoop van de Very Early Bird tickets is reeds van start. Deze kaartjes (€7,50 in plaats van €17,50) zijn te koop via vuecinemas.nl of via de Vue app. Naast het live volgen van Dota 2 is er op elke locatie de mogelijkheid om van tien tot twaalf uur zelf een potje op het grote doek te gamen en zijn er verschillende activiteiten georganiseerd.

Zo zal in Vue Eindhoven gamer Yarasky vanaf tien uur aanwezig zijn om een woordje met zijn fans te wisselen. Bezoekers krijgen de kans om met de populaire YouTuber op de foto te gaan en om tegen hem te gamen. De 20-jarige Yarasky heeft inmiddels meer dan 350.000 abonnees en streamt op zijn eigen YouTube-kanaal populaire games als Call of Duty en Grand Theft Auto V.

Het live uitzenden van de finaledag komt voort uit de  exclusieve samenwerking die Vue is aangegaan met het grootste gamefestival ter wereld: DreamHack. De bioscoopketen heeft de rechten bemachtigd om de grote toernooien van games als StarCraft 2, Counter-Strike: Global Offensive, Heroes of the Storm en League of Legends live te streamen. Op 18 april werd dat voor het eerst gedaan met Counter-Strike: Global Offensive.

Foto: Vue

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px