banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Dutch Filmworks achtervolgt downloaders The Hitman's Bodyguard

21 december 2017

Samuel L. Jackson in The Hitman's Bodyguard

Dutch FilmWorks zet de achtervolging op illegale downloaders nu echt in. Nadat de filmdistributeur kortgeleden toestemming kreeg van de Autoriteit Persoonsgegevens om privégegevens van downloaders te verzamelen, gaat het nu achter illegale downloaders aan. DFW begint met personen die de actiefilm The Hitman's Bodyguard onrechtmatig hebben gedownload.

Om de gegevens van de downloaders te verkrijgen maakt Dutch FilmWorks gebruik van het Duitse Tecxpio. Dat IT-bedrijf heeft ervaring in het analyseren van data en het opsporen van illegale downloaders.

Aan de hand van IP-adressen van overtreders gaat men de internetproviders vragen de naam- en adresgegevens te overhandigen. Als de providers deze gegevens niet willen overhandigen volgt een stap naar de rechter om dit alsnog af te dwingen.

Downloaders ontvangen vervolgen een schikkingsvoorstel om een rechtzaak te voorkomen. Dat voorstel bedraagt in eerste instantie 150 euro, zo laat Dutch FilmWorks in een persverklaring weten. 'Het schikkingsvoorstel is zeer schappelijk, zeker in verhouding met de bedragen die men in omringende landen eist voor illegale downloads', aldus Willem Pruijssers, CEO van DFW.

The Hitman's Bodyguard was afgelopen zomer een grote bioscoophit voor de filmdistributeur. Er gingen circa 367.000 mensen voor naar de bioscoop in Nederland. Normaal gesproken leidt een bioscoophit ook tot een succesvolle home entertainmentrelease. Het brengt echter ook veel illegale downloads met zich mee.

Dutch FilmWorks wil nu het signaal afgeven dat illegale downloaden echt kan leiden tot het moeten betalen van een bedrag dat flink hoger ligt dan het gewoon legaal huren of kopen van de film.

Wanneer de eerste downloader een schikkingsvoorstel kan verwachten is niet bekend.

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)