banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

En de allerbeste is……

29 juli 2015

Vorige week publiceerde de BBC een lijst met de beste Amerikaanse films ooit, gekozen door internationale critici. Time Out NY heeft hetzelfde nu gedaan, alleen zij vroegen het aan acteurs. Met verrassend resultaat.

Bovenaan de lijst van de BBC stond Orson Welles’ Citizen Kane, de Hotel California van de filmklassiekers. Eigenlijk is de grote vraag als je het aan de kritiek overlaat, of Kane nu 1 of 2 zal staan. Maar dan de acteurs. Bij hen is Welles in geen velden of wegen te bekennen, en staat Tootsie bovenaan. Eh, Sydney Pollacks komedie met Dustin Hoffman? Inderdaad, de cross-dressing klassieker blijkt een gevoelige snaar te raken bij acteurs. Waarschijnlijk omdat zij als geen ander weten hoe moeilijk het is om iemand aan het lachen te maken.

Andere opvallende verschillen zijn John Cassavetes’ A Woman Under the Influence: op drie bij de acteurs, en op 31 bij de critici. To Kill a Mockingbird staat vijf bij de acteurs, en wordt door de pers niet eens genoemd! Overigens delen de beide lijstjes hun nummer twee: The Godfather. Onder de geraadpleegde acteurs namen als Juliette Binoche, Michael C. Hall, Bill Hader en Sarah Polley.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird