banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

European Cinema Award voor Filmhuis Den Haag

27 oktober 2015

Is  Filmhuis Den Haag het beste filmtheater van Nederland? Dat zou je wel denken nu ze van Europa Cinemas de prijs voor beste programmering heeft gewonnen.

Dat het een prestigieuze onderscheiding is blijkt wel uit het feit dat nog nooit eerder een Nederlands filmtheater deze eer te beurt viel. Het Haags Filmhuis krijg de prijs op basis van de diversiteit van het aanbod en het aantal vertoonde titels uit Europese landen. ‘Het is een enorme eer dat ook Europese experts zien hoe bijzonder het Filmhuis Den Haag is’, reageerde directeur Géke Roelink afgelopen maandag.

Bij Europa Cinemas, een groot netwerk van arthousebioscopen, zijn bijna duizend Europese theaters aangesloten, afkomstig uit 42 landen. De organisatie reikt jaarlijks drie prijzen uit: voor 'best programming', voor 'best youth audience activities' en voor 'best entrepreneur'.

De prijs wordt op 27 november uitgereikt, tijdens de jaarlijkse conferentie van Europa Cinemas in Praag.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

LadyBird
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px