banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Extra aandacht voor Life, Animated in Autismeweek

01 april 2017

Morgen is het Wereld Autisme Dag. In Nederland wordt tot en met 8 april extra aandacht geschonken aan autisme. In de bioscoop werpt de spraakmakende docu Life, Animated een bijzonder licht op de functie van Disneyfilms in het leven van een autistische jongen.

De Verenigde Naties hebben 2 april tot Wereld Autisme Dag uitgeroepen, een dag waarop autismewereldwijd in de schijnwerpers staat. Nederland gaatnog een stapje verder: het Autismefonds en de Nederlandse Vereniging voor Autisme hebben zelfs een hele week voor autisme uitgetrokken. Tot en met 8 april zijn er in het kader van de Nederlandse Autismeweek in het hele land tal van activiteiten waarin aandacht wordt gevraagd voor de stoornis.

Onderdeel van het programma zijn voorstellingen van Life, Animated. De documentaire van Ross Williams draait sinds vorige week in de bioscoop. Hierin wordt de 23-jarige, autistische Owen Suskind gevolgd in het jaar waarop hij op zichzelf gaat wonen. Zoals meer mensen met autisme praat Owen maar over een onderwerp, in zijn geval animatiefilms van Disney. Zijn fascinatie voor de sidekicks in films als Aladdin, The Lion King en Bambi helpen hem beter te communiceren met de mensen om hem heen en orde te scheppen in zijn hoofd en wereldbeeld.

Life, Animated  leverde regisseur Ross Williams dit jaar een Oscarnominatie op en won talloze prijzen op documentaire- en filmfestivals. Op het IDFA van vorig jaar haalde hij de tweede plaats in de categorie IDFA Audience Award.

Life, Animated wordt uitgebracht door Periscoop Film en draait in 30 bioscopen.

 

Ron en Owen Suskind in Life, Animated / Periscoop Film

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px