banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

EYE achter nieuw Gouden Boekje

26 februari 2016

Freek de Jonge heeft zijn eerste kinderboek geschreven, en het gaat over film: Met Annie en Joop naar de bioscoop. De uitgave kwam tot stand met steun van EYE.

Het verhaal is een deeltje uit de geliefde Gouden Boekje-reeks van uitgeverij Rubenstein. Met Annie en Joop naar de bioscoop speelt zich af in de jaren vijftig, en beschrijft met veel humor de sfeer van een filmvoorstelling uit de tijd van zwart-wit films en bioscoopjournaals.

Met Annie en Joop naar de bioscoop werd geïllustreerd door Erik Kriek, die daarvoor zijn grafische zwarte inkt-stijl inruilde voor zachtere potloodillustraties. Het boekje wordt op 16 maart, tijdens de Boekenweek, feestelijk gepresenteerd in EYE in aanwezigheid van beide makers.

Gouden Boekje Freek de Jonge EYE

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie