banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

EYE lanceert eigen app voor virtual reality-tour

19 mei 2016

EYE blijft nog even in virtuele sferen. Geïnspireerd door het succesvolle VR-festival dat er vorige maand gehouden werd, heeft het filminstituut een virtual reality-tour door het eigen gebouw ontwikkeld. In 360˚ nog wel.

Met een gratis down te loaden app voor iOS en Android kun je nu het EYE-gebouw virtueel bezoeken. Een speciale 360˚-camera heeft de opnamen gemaakt. de EYE VR-tour geeft een Engelstalige rondleiding door het museumgebouw door middel van een virtuele gids en explicateur. Je kunt een kijkje nemen in de filmzalen of het spectaculaire uitzicht over het IJ bewonderen. Om de drempel zo laag mogelijk te houden is de EYE VR-tour te bekijken op de meeste smartphones én geoptimaliseerd voor Cardboardviewers.

Als bonusfeature bevat de app ook de filmische experimenten die aanstormend talent op EYE's MovieZone Talent Day met een 360°-camera draaide. De ambitie is dat de EYE VR-app uitgroeit tot een platform voor meer virtual reality-ervaringen, waaraan regelmatig nieuwe content wordt toegevoegd. De exclusieve EYE Cardboard-viewer is in de EYE shop verkrijgbaar.

foto: via de 360˚-camera lijkt het EYE-gebouw nog speelser (EYE)

Het instituut dat aan zoveel ontwikkelingen van de cinema onderdak biedt, vindt het belangrijk om ook de VR-revolutie van nabij te blijven volgen. Directeur Sandra den Hamer: ‘Experimenteren met innovatieve presentatievormen die inspelen op nieuwe manieren van filmmaken en storytelling, is een van de prioriteiten van EYE voor de komende jaren.’

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie