banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

EYE ontvangt prijs Museumnacht

02 november 2014

Filmmuseum EYE en Museum van Loon zijn de twee musea die tijdens de afgelopen Museumnacht in Amsterdam de N8 Sokkels toegekend hebben gekregen. EYE won de Gouden N8 Sokkel voor het project Silent Films, Loud Music!. De zilveren versie van de prijs ging naar Museum Van Loon met het project Cultuurkaart voor het MBO.

Aan deze prijzen is tevens een geldbedrag verbonden van respectievelijk 20.000 en 10.000 euro.De organisatie van de Museumnacht reikte de prijzen de eerste keer uit omdat de Museumnacht dit jaar vijftien jaar bestaat. Met de prijzen wil men de ontwikkeling van museale projecten voor jongeren stimuleren. De twee musea weten waar ze voor gaan gebruiken. Museum van Loon gaat het geld gebruiken om een lobby te starten voor een cultuurpas voor jongeren in het MBO. EYE gaat het inzetten om klassieke oude films zonder geluidsopname toegankelijk maken voor jongeren.

EYE Foto EYE Maarten Noordijk

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN