banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Eyeshadow: film en live muziek in EYE

07 maart 2017

Met ingang van 25 maart maandelijks in EYE: Eyeshadow. Een filmvertoning met na afloop een live optreden van een band of artiest die qua muziek helemaal bij de film past. De nieuwe serie begint op 25 maart met een vertoning van Drive.

Cinema en muziek kunnen niet zonder elkaar. Reden voor EYE om de nieuwe serie Eyeshadow te starten, waarin beide kunsten met elkaar verenigd worden. Indie klassiekers van 1990 tot nu, met na afloop op maat gesneden live acts die  in de lijn van de films liggen. De aftrap van Eyeshadow is op zaterdag 25 maart met een vertoning van Drive, gevolgd door een optreden van zangeres BEA1991.

Drive (door de vaderlandse filmcritici uitgeroepen tot beste film van 2011) is een broeierige actiethriller van Nicolas Winding Refn. Ryan Gosling speelt een wat ongrijpbare stuntcoureur in Hollywood, die bijverdient als bestuurder van vluchtauto's in het criminele circuit. Buurvrouw Carey Mulligan maakt onvermoede gevoelens bij hem los. De film ademt een sfeer die perfect past bij de zwoele elektro-pop en R&B van de Amsterdamse zangeres BEA1991.

Ook de rest van het programma biedt spannende combinaties.  
Zaterdag 29 april
Donnie Darko (2001) en Jo Goes Hunting
Weirde scifi-fantasy van Richard Kelly betekende de doorbraak van Jake Gyllenhaal. Muziek: Jo Goes Hunting, synthesizers en spacey gitaren.
 
Zaterdag 20 mei

The Virgin Suicides (1999) en Amber Arcades
Regiedebuut van Sofia Coppola over vijf suïcidale zussen. Met onder andere een piepjonge Kirsten Dunst. Muziek: de folk ballads van Amber Arcades.

 
Zaterdag 17 juni

Any Way the Wind Blows (2003) en Dollkraut
dEUS-zanger Tom Barman legde als regisseur de focus op muziek in dit speelse drama. Muziek: de exotische psychedelica, Turkse discomuziek en wave van Dollkraut.
 
Zaterdag 29 juli

Submarine (2010) en Moon Tapes
Brits coming-of-age drama over een puber die zichzelf beschouwt als literair genie. Muziek: de psychedelische popdeuntjes van Moon Tapes.

 
Zaterdag 26 augustus
Wild at Heart (1990) en St. Tropez
Uitzinnig liefdesdrama van David Lynch met Nicolas Cage en Laura Dern als koppel on the run. Muziek: de nieuwe achtpunk-band St. Tropez.

Vanaf 25 maart: Eyeshadow: maandelijks films en bands in EYE, Filmmuseum, IJpromenade 1 in Amsterdam.

 

Ryan Gosling & Carey Mulligan in Drive / Jake Gyllenhaal in Donnie Darko / EYE

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180