banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Filmpubliek kiest top tien

03 januari 2017

Nog een allerlaatste lijstje: de beste films van 2016 volgens het filmkijkend publiek. De stemmen zijn inmiddels geteld met fantastisch resultaat. Op 8 januari worden de toptientitels in een aantal bioscopen gedraaid.

In december schreef Cineville een publieksverkiezing uit. Daar is nu een top tien uit gerold, die op zondag 8 januari in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Nijmegen, Hilversum en Rotterdam zal worden vertoond.

In die top tien veel titels die ook voorkwamen op de lijstje van critici en krantenlezers. De nummer één is echter afwijkend: Captain Fantastic. Het drama over een hippievader (sterk gespeeld door Viggo Mortensen) die zijn kinderen een  alternatieve opvoeding geeft werd door de pers matig ontvangen, maar bleek een ware filmhuishit.

Top 10 van het filmkijkend publiek

1  Captain Fantastic
2  I, Daniel Blake
3  Toni Erdmann
4  The Red Turtle
5  Hell or High Water
6  Nocturnal Animals
7  Arrival
8  Room
9  The Revenant
10 Strike a Pose

Op zondag 8 januari wordt de top tien vertoond in: Kriterion (Amsterdam), KINO (Rotterdam), ’t Hoogt (Utrecht), LUX (Nijmegen), Kijkhuis (Leiden), Groninger Forum (Groningen). In Filmtheater Hilversum wordt alleen de top vijf gedraaid.

 

Viggo Mortensen toont in en als Captain Fantastic zijn handelswaar / Cinéart

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie