banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Film.nl vanaf vandaag actief

31 januari 2017

Met ingang van vandaag is het langverwachte platform Film.nl van start gegaan. De gratis zoekmachine voor onder meer bioscoopfilms, series en on demand content moet het de Nederlandse consument gemakkelijker maken om zijn keus te kunnen bepalen. Legaal, want de website en app van Film.nl zijn toch vooral nieuwe wapens van de entertainmentsector tegen illegaal streamen en downloaden. Film.nl kent geen advertenties en biedt zelf geen films en series aan

Met een opvallende publiciteitscampagne van fotograaf Pieter Henket zal Film.nl zich de komende weken aan het grote publiek presenteren. Bekende acteurs als Barry Atsma, Monic Hendrickx en Rutger Hauer maken onder de slagzin ‘Kijk niet zo moeilijk’ de consument duidelijk dat het nu een peulenschil is geworden om te kijken waar een bepaald product te vinden is.

De website oogt op het eerste gezicht zeer gebruiksvriendelijk. Een enkel steekwoord is al voldoende om een aantal suggesties te krijgen. Er worden tips gegeven en er wordt getoond welke films of series trending zijn. Ook kunnen gebruikers aangeven of ze een abonnement bij een vod-aanbieder of een kortingskaart hebben. Dan kan nog gerichter worden gezocht.

Opvallend is hoe breed gedragen Film.nl wordt. Aan de toepassing is gewerkt door een uitgebreide Anti Piracy Taskforce waaraan ook de filmproducenten (FPN), de filmdistributeurs en home-entertainmentaanbieders (verenigd in FDN), BREIN, het Nederlands Filmfonds, Abraham Tuschinski Fonds en RTL hun steentje hebben bijgedragen. Ook drie ministeries werkten aan de totstandkoming mee. Een gelukkige bijkomstigheid was dat de domeinnaam Film.nl al jaren geleden was vastgelegd door FPN.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px