banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Filmkamp breidt uit

09 februari 2016

Filmmaken, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Dus waarom je kind niet naar Filmkamp gestuurd? Een week lang worden ze daar spelenderwijs klaargestoomd in de verschillende aspecten van het filmvak. Wegens het succes van eerdere edities zijn er komende zomer al drie Filmkamp-lokaties.

Filmkamp werd in 2012 opgericht door regisseur Arjen van Eijk en producent/redacteur Kim van der Voorden. Het idee was een zomerkamp waar kinderen, van negen tot en met veertien jaar, in één week samenwerken aan het verfilmen van zelfbedacht verhaal. Op een tot de verbeelding sprekende plek. Inmiddels kunnen de kids al op drie plaatsen terecht. Naast een camping aan de kust van Bloemendaal zijn dat een tipi-tent in Vuren en een kampeerboerderij in Loon op Zand.  

In één week tijd leren de kinderen van begin tot eind een film te maken, gebaseerd op hun eigen verhaal. Van Eijk en Van der Voorden willen hiermee kinderen ‘mediawijsheid’ meegeven door alle stappen van het maken van een film te doorlopen: scenario, camerawerk, montage, et cetera. ‘Kinderen van nu spenderen veel tijd aan televisie en film, daarom vinden we het belangrijk om hun mediawijsheid mee te geven, omdat niet alles is wat het lijkt,’ aldus de organisatie.

Er is veel persoonlijke aandacht en begeleiding komt van mensen met een filmachtergrond. Ook is er tijd ingeruimd voor niet-film uitjes. En nu maar hopen op een mooie zomer. Kijk voor meer informatie op www.filmkamp.nl.

Op educatief gebied ook nieuws van Cinekid. Zij introduceren morgen een verdiepingsmodule ' interactieve media op school, voor leraren in het basisschool onderwijs.

Holland Film Nieuws houdt u op de hoogte. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN