banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Filmproducenten Nederland introduceert Protocol Kinderbegeleiding

18 mei 2016

Begin april heeft de branchevereniging Filmproducenten Nederland een protocol Kinderbegeleiding aangenomen.  Alle aangesloten producenten die films of televisie maken met medewerking van kinderen onder de dertien jaar, gaan met het protocol werken. De belangenvereniging van Nederlandse filmproducenten wil daarmee de professionalisering en zelfregulering van de sector borgen.

Producenten spelen een cruciale rol in het bewaken van de belangen van de zogenaamde kunstkinderen. Het uitsluiten van risico’s en de begeleiding van sociaal emotioneel welzijn, werk- en rusttijden en school- en huiswerkbegeleiding moet goed op elkaar zijn afgestemd. In het protocol is onder meer vastgelegd wat de vereisten aan en verantwoordelijkheden van kinderbegeleiders zijn, maar ook de gewenste situaties rondom bijvoorbeeld het voortraject, vervoer, ontspanning en nazorg.Meester Kikker

Het protocol is een aanvulling op de bestaande, wettelijke, regelingen waarmee producenten al werken. Sinds april is de nieuwe Beleidsregel in zake ontheffing van het verbod op kinderarbeid (BOVK) van kracht. Deze regel heeft het ministerie, na consultatie van de sector, ingesteld om het welzijn van kinderen beter te beschermen, onduidelijkheden weg te nemen en de verschillen binnen de culturele sector -voor film, theater en musical golden verschillende regels- recht te trekken. 

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px