banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Filmsector roept op tot melding aan illegale downloaders

08 september 2014

Als het aan de Nederlandse filmsector ligt krijgen mensen die met behulp van internet films uit illegale bron bekijken in de toekomst een melding over hun gedrag. In het Verenigd Koninkrijk en Denemarken wordt een dergelijk systeem al toegepast.

De filmsector wil hierover afspraken gaan maken met de internetproviders en de overheid. Ondanks de toename van het aantal legale alternatieven blijkt de consument steeds vaker naar content uit een illegale bron te kijken. Dat zegt René van Turnhout, directeur van filmdistributeur Dutch FilmWorks en voorzitter van NVPI Video tegen de NOS. Van Turnhout is tevens bestuurslid van de NVF.

De oproep van de filmsector komt op het moment dat er in de Tweede Kamer vragen zijn gesteld over het illegale aanbod via de streaming aanbieder Popcorn Time. VVD-kamerlid Jeroen van Wijngaarden heeft staatssecretaris Teeven onder meer gevraagd hoe hij tegen het Britse model aankijkt.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner CineJobs240x180px