banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Filmthuis heet nu Picl

28 maart 2017

Vanaf vandaag heet Filmthuis Picl. Het twee jaar geleden gestarte platform om kwetsbare kwaliteitsfilms toegankelijker te maken voor een breder publiek gaat een nieuwe fase in. Daar hoort een nieuwe naam bij en nog veel meer.

Het experiment Filmthuis, nu dus Picl geheten, werd in 2015 gestart door Anke van Diejen en Noortje van de Sande van Stichting Filmpromotie (en tevens partners van Herrie Film & TV). Hun doel: de 'kwaliteitsfilm' in de filmtheaters toegankelijker te maken voor een groter en breder publiek. Via de website van het filmtheater kunnen geïnteresseerden de titels van hun keuze online bekijken. Op tv, laptop, tablet of smartphone, voor 8.50 euro per titel.

Het experiment was bescheiden succesvol. Het afgelopen jaar werden er door Filmthuis 42 films aangeboden van vijftien distributeurs (en festivals). Die werden door ruim tweeduizend bezoekers bekeken. Voldoende om ‘groter ’ te gaan. Dat gebeurt vandaag: Picl is vanaf heden de naam en daar hoort een nieuwe campagne plus website bij.

In de nieuwe editie van Holland Film Nieuws, dat op 20 april verschijnt, vertelt Anke van Diejen meer over de keuze voor de nieuwe naam, de reactie van de theaters op de vernieuwing en uitbreiding, de cijfers en de toekomst.

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN