banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Filmthuis vertaalt ambitie in nieuwe naam en website

28 januari 2017

Filmthuis krijgt een andere naam: Picl. Daarnaast wordt het platform, dat het mogelijk maakt om speciaal geselecteerde films zowel in een filmtheater als thuis te kijken, opgefrist en het gebruiksgemak vergroot.

Tijdens een industriesessie op het IFFR in Rotterdam presenteerden Noortje van de Sande en Anke van Diejen van Filmthuis hun toekomstplan voor het platform. Zij deden dat ook door terug te kijken op de resultaten van het eerste jaar.

In dat eerste jaar werden er 42 films via de website van in totaal veertien deelnemende filmtheaters door Filmthuis aangeboden. Die films werden via computerschermen in totaal 2.131 keer thuis gekeken. En dat op het moment dat diezelfde films ook in het filmtheater werden vertoond.

Kijken naar de onderzoeksresultaten van Stichting Filmonderzoek heeft Filmthuis besloten stappen te zetten om het platform verder te professionaliseren. Zo gaat Filmthuis dit voorjaar omgedoopt worden tot Picl, komt er een restyling én een nieuwe website die het gebruik moeten bevorderen. Daarnaast komt er een campagne die het speciale film(theater)aanbod bij een breder publiek onder de aandacht moet brengen.

Ook is er een bestuur aangesteld dat richting geeft aan de groeiambities van het voor Europese begrippen unieke theatrical TVOD-project. Daarin zitten Jaap Bruijnen (directeur FDN), Thomas Fransman (werkzaam bij het Ketelhuis in Amsterdam) en Mark Drenth (werkzaam bij Concordia in Enschede).

Met de keuze voor de naam Picl wil de organisatie een link leggen met het woord Pictures (Pics) en daarnaast het hand picked karakter van de films (speciaal geselecteerd) uitstralen. De keuze voor de naam roept ook verwondering op, zo was tijdens de bijeenkomst te merken.

Filmthuis/Picl gaat zichzelf ook aan de markt presenteren tijdens het aanstaande filmfestival van Berlijn. Het project is daar geselecteerd voor een speciaal start-up programma.

De herlancering Filmthuis/Picl gaat in maart en april plaatsvinden.

De kinderen van juf Kiet, ook zien via Filmthuis.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px