banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Filmvertoning van binnen naar buiten

28 juli 2015

Op tal van plaatsen in het land wordt de zomer gevierd met openluchtvoorstellingen, al dan niet in festivalvorm. Holland Film Nieuws maakt de balans op wat er zoal verwacht kan worden de komende weken.

Dobberend in een bootje naar de film kijken. Dat kan op 30 en 31 juli en op 1 augustus bij het voormalige forteiland Pampus. Daar wordt, als de weergoden het toelaten, de jaarlijkse Drijf in bioscoop gehouden. De website www.pampus.nl houdt je op de hoogte van het programma en de aanvangstijd.

Drijf in bioscoop PampusDrijf in bioscoop bij forteiland Pampus

Het Pluk de nacht festival gaat op 5 augustus van start met de film Victoria.

Het startschot klinkt in Amsterdam ( 5 tot en met 15 augustus) waarna het van 20 tot en met 22 augustus te vinden is in Arnhem. De tour eindigt in Utrecht van 26 tot en met 29 augustus. Kijk voor het volledige programma op www.plukdenacht.nl

In Den Haag vindt het Open Air-Rocket cinema festival plaats, films met live gespeelde soundtracks vanaf 1 augustus.

Ook het Ketelhuis in Amsterdam, Filmhuis Gruitpoort Doetinchem, PlazaFututa/Natlab in Eindhoven, Vera Zienema Groningen, Filmhuis de Spiegel Heerlen, LUX Nijmegen, de Groene Engel in Oss, Filmclub Schijndel en het Fraterhuis in Zwolle vertonen films in de buitenlucht. Meer informatie vind je op de websites van de betreffende theaters.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN