banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Filmwereld lanceert educatief programma CinesCool

17 mei 2016

Educatie is het belangrijkste motief, maar dat de Nederlandse jeugd uiteindelijk ook wat vaker naar de bioscoop zal gaan, is natuurlijk mooi meegenomen bij CinesCool. 

Wereldwijd zien bioscopen het jongerenbezoek afnemen. Over dat probleem wordt in de filmwereld al enige tijd gediscussieerd, met als eerste resultaat CinesCool, een educatief platform voor basis- en voortgezet onderwijs dat in september van dit jaar wordt geïntroduceerd. Het educatieve materiaal is direct gekoppeld aan Nederlandse en Europese jeugd- en familiefilms, documentaires en series. Het doel is deze een vastere plek te geven in het reguliere lesprogramma. 

Daarbij is het niet de bedoeling dat leerlingen alleen op school naar films kijken, maar in de bioscoop en het filmtheater ook naar nieuwe producties gaan kijken, waarvoor begeleidend educatief materiaal beschikbaar is. En om het nóg leuker en breder te maken zullen er castings, voorpremières en meet-and-greets met filmmakers worden georganiseerd.

foto: meer kids naar de bios, dat moet gaan lukken (EYE). 

CinesCool wordt in september 2016 in Nederland gelanceerd door middel van een pilot waaraan ook wordt meegewerkt door EYE. Als het project aanslaat zal het ook in andere Europese landen worden ontwikkeld. 

CinesCool werd bekendgemaakt tijdens het festival van Cannes en is ontwikkeld door Young Crowds (gespecialiseerd in educatieve content), de oprichters van Kidsweek, producent Harro van Staverden (Achtste-groepers huilen niet), filmboeker Carolyn van Liefland en Gofilex.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)