Gek van Oranje
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Frans regisseursduo woont première C’est la Vie bij

08 november 2017

Van links naar recht Linda Hakeboom, Eric Toledano en Olivier Nakache.

In Pathé Tuschinski vond gisteren de officiële Nederlandse première plaats van C’est la Vie. Dat gebeurde in aanwezigheid van Olivier Nakache en Eric Toledano, de regisseurs van de Franse feelgood movie.

Na fenomenale succes van Intouchables in 2012 lijkt het Franse regisseursduo nog altijd op wolken te zweven. Na afloop van de vertoning van C'est la Vie stonden de onvermoeibaar ogende Nakache en Toledano, na een drukke persdag, op het podium van Tuschinski om niet alleen vragen van presentatrice Linda Hakeboom te beantwoorden, maar ook die van mensen uit de zaal.

Zo kwamen de gasten onder meer te weten dat de heren elkaar al jaren kennen waardoor het samen regisseren zonder grote problemen verloopt. Ook de opvolger van Intouchables, Samba, deed het hier volgens het duo zo goed dat ze maar al te graag naar Nederland komen. Ze kondigden dan ook aan zeker terug te zullen komen.

In C’est la Vie staat Max centraal. Hij is de directeur-eigenaar van een bedrijf dat feesten en partijen organiseert. De bruiloft op een 17e eeuws kasteel die hij in goede banen moet leiden dreigt volledig uit de hand te lopen omdat z’n personeel meer met zichzelf bezig lijkt te zijn dan met het organiseren van een geslaagde bruiloft.

C’est la Vie gaat 16 november draaien in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters. De film wordt uitgebracht door Independent Films.

Foto’s Samuel van Leeuwen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 1
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Sven 09-11-2017 om 08:26 uur
Ik zat in de zaal die avond. Pathé had de avond redelijk georganiseerd maar je kon merken dat de avond meer bedoeld was voor de media dan voor het publiek. Er was inderdaad een Q&A georganiseerd voor het publiek. ik mocht zelfs een vraag stellen. Helaas namen ze slechts de tijd voor 4/5 vraagjes en dat vond ik sneu voor al die mensen die speciaal naar de bioscoop kwamen en zelfs een kleine toeslag betaalde om er bij te mogen zijn.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner-HLIV-240x180
vacature
BannerIjslandBende_2
Banner CineJobs240x180px
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)