banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Fraude Nationale Bioscoopbon te voorkomen

12 december 2017

Het consumentenprogramma Kassa! meldde afgelopen weekend dat het eenvoudig is fraude te plegen met diverse cadeaukaarten waaronder de Nationale Bioscoopbon. Navraag bij de Stichting Nationale Bioscoopbon leert dat het probleem bekend is en dat er al actie is ondernomen.

In de uitzending van Kassa! van de VARA was zaterdag 9 december te zien hoe eenvoudig het is om op verschillende verkooppunten een foto te maken van de barcode van een cadeaukaart.

Door de online saldochecker te gebruiken kan worden gekeken of de kaart in de winkel al is verkocht en welk saldo er op de kaart staat. Door de barcode in te voeren in een app en deze bijvoorbeeld in een bioscoop te tonen op een smartphone kan eenvoudig het saldo van iemand anders worden gebruikt.

De Nationale Bioscoopbon die ook in het programma aan bod kwam, wordt uitgegeven door de Stichting Nationale Bioscoopbon. De uitvoering gebeurt in opdracht van de stichting echter door Cadeaukaarten Nederland.

Voorzitter van de stichting, Pauline Terreehorst laat Holland Film Nieuws desgevraagd weten het probleem te onderkennen. Terreehorst: 'Er is al overleg geweest met de Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland én met Cadeaukaarten Nederland. De bioscopen en filmtheaters zijn inmiddels opnieuw geadviseerd om klanten te vragen naar de pincode op fysieke cadeaukaart.' Deze pincode, die voor aankoop in een winkel onder een kraslaag verstopt zit en dus onbekend is bij fraudeurs, moet in combinatie met de kaart voldoende veiligheid bieden. 'Dat is overigens niks nieuws', aldus Terreehorst, 'we hebben de theaters al eerder geadviseerd altijd te vragen naar de pincode.'

Pauline Terreehorst geeft daarnaast aan dat de stichting er alles aan doet om de veiligheid ten behoeve van consumenten te waarborgen. We zijn daarover inmiddels ook in overleg met Cadeaukaarten Nederland.'

Het item bij Kassa! inclusief de reactie van de Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland is hier terug te kijken.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird