banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Full Color Entertainment promoot multicultureel filmtalent

23 juli 2015

De nieuwe filmdistributeur Full Color Entertainment wil in Nederland het werk van zwarte onafhankelijke filmmakers beter onder de aandacht brengen. Met twee films uit Curaçao verkent Full Color nu de markt.

De distributeur is een initiatief van Peggy Gemerts, die tot 2013 als marketing manager voor Dutch FilmWorks werkte, en zich sindsdien als freelance publicist heeft gespecialiseerd in de promotie van independent cinema en multicultureel product.

Tijdens haar werkzaamheden viel het Gemerts op dat onafhankelijke zwarte films vaak niet goed hun weg wisten te vinden naar filmtheaters in Nederland. Daardoor bleven interessante producties onopgemerkt. Met twee recente films uit Curaçao wil Full Color daar verandering in aanbrengen.

Het gaat om de speelfilm Sensei Redenshon (regie German Gruber jr.), waarin een voormalige straatvechter het contact met zijn zoon probeer te herstellen, en de documentaire Sombra de Kolo (Angela E. Roe), waarin dertig eilandbewoners vertellen wat de invloed van ras en kleur is op hun dagelijks leven.

foto: Sensei Redenshon was een lokaal succes op Curaçao (Mandeka Studios)

Beide films zijn te zien op World Cinema Amsterdam (14-23 augustus), waarna Full Color ze op reis stuurt langs de filmtheaters. Serieuze interesse is er inmiddels van LantarenVenster, Rotterdam en Cinecitta, Tilburg.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)