banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Geen 3D meer voor kinderen in Frankrijk

07 november 2014

Als het aan de Franse toezichthouder ANSES ligt mogen kinderen jonger dan zes jaar straks in Frankrijk niet meer naar 3D-films. Kinderen tussen zes en dertien jaar zouden slechts beperkt toegang mogen hebben.De reden waarom ANSES, het nationale agentschap voor voeding, gezondheid en veiligheid, met het opvallende advies komt heeft te maken met wetenschappelijk onderzoek.

Omdat de ogen bij jonge kinderen nog volop in ontwikkeling zijn moeten zij volgens het onderzoek waar ANSES naar verwijst, worden beschermd. Het kijken naar 3D zou schadelijk zijn omdat de verwerking van 3D-beelden die via een scherm worden bekeken in de hersenen anders verloopt dan in de gewone wereld.

De bescherming van kinderen en tieners zou niet alleen betrekking moeten hebben op de vertoning van films in de bioscoop. Ook andere 3D-toepassingen, zoals games, zouden met de restrictie te maken moeten krijgen.

ANSES geeft alleen advies. Het wil niet zeggen dat de Franse overheid het voorstel overneemt.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN