banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Geen geblunder meer bij de Oscars

03 april 2017

Geen mobieltjes meer op de vloer en er komt een derde accountant bij. En de Academy neemt nog meer maatregelen om een blunder, zoals bij de afgelopen Oscaruitreiking toen de verkeerde titel tot beste film werd uitgeroepen, te voorkomen.

Een aantal personen was reeds bedankt door de producenten van La La Land toen duidelijk werd dat Moonlight de Oscar voor beste film had gewonnen. De toezichthoudende accountant had het in de coulissen te druk met het twitteren van een foto van Emma Stone, en gaf de verkeerde envelop aan presentatoren Faye Dunaway en Warren Beatty.

Dat gaat in de toekomst niet meer gebeuren, aldus Academy-voorzitter Cheryl Boone in een e-mail aan de leden van de Academy. Allereerst zullen de accountants van het kantoor PricewaterhouseCoopers, al 83 jaar verantwoordelijk voor de gang van zaken bij de Oscaruitreiking, geen mobiele telefoons meer bij zich mogen hebben.

Ook wordt er een derde accountant aangesteld, die net als de andere twee accountants (die aan weerszijden van het podium staan, ieder met een identieke set enveloppen met daarin de namen van de winnaars in de 24 categorieën) weet wie de winnaars zijn en naast de regisseur zit zodat hij/zij wanneer nodig kan ingrijpen. De accountants worden ook verplicht deel te nemen aan de repetities van de ceremonie.

Boone omschreef in haar e-mail de 89-ste Oscareditie als ‘the most extraordinary and memorable Oscars ceremony in decades’.

 

Beeld: Oscars.org

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie