banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Gek van Geluk haalt Gouden Film binnen

23 december 2017

Carly Wijs en Plien van Bennekom. Foto Arjo Frank

Gek van geluk zijn ze bij Entertainment One en Johan Nijenhuis & Co. De komedie Gek van geluk wist in drie weken tijd een Gouden Film te bemachtigen. Een mooie opsteker, zo vlak voor de kerstvakantie. Het is de vijftiende Gouden Film van 2017.

Vrijdagavond werd het behalen onthuld in het programma RTL Boulevard. Eerder die dag had Carly Wijs haar tegen- en hoofdrolspeelster  Plien van Bennekom verrast met de onderscheiding. Van Bennekom speelt een liedjesschrijver die een writer’s block heeft omdat ze in haar eigen leven maar geen liefde vindt. Beste vriendin Carly huurt Matteo van der Grijn in om die liefde dan maar professioneel aan te kunnen bieden. Het leidt tot een nummer 1-hitnotering plus de nodige verwikkelingen.

Gek van geluk kende een vliegende start door woensdag 29 november met 31.000 bezoekers de best bezochte Ladies Night van het jaar neer te zetten. De komedie zet hiermee de bijna zuivere 100 procent score voort die Johan Nijenhuis aan de Nederlandse boxoffice beleeft. Sinds Costa! in 2001 ontving de regisseur/producent al dertien Gouden Films en vijf Platina Films. Nijenhuis had dit jaar ook de eerste Gouden Film, voor Onze jongens. In totaal staat de teller op vijftien stuks voor heel 2017. Daar zou nog een exemplaar bij kunnen komen, als Huisvrouwen bestaan niet sterk opent. Er zijn dit jaar geen Platina Films uitgedeeld, wel vier Kristallen.

Blij met Goud: Carly Wijs en Plien van Bennekom / eOne

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird