banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Geslaagd eerste Bio Film Diner

13 april 2017

In Pathé Tuschinski vond gisteravond het eerste Bio Film Diner plaats. Tijdens het fundraising event voor Bio Vakantieoord kregen de circa 150 genodigden een door films geïnspireerd zesgangendiner voorgeschoteld.

De grote zaal van het altijd betoverende Tuschinski was voor de gelegenheid omgebouwd tot een dinerzaal. Een indrukwekkende constructie, die naar verluidt in acht uur werd opgebouwd (en na afloop ook weer direct moest worden afgebroken), creëerde een podium zwevend boven de stoelen in de grote zaal. Daarop waren vijftien grote tafels geplaatst die door bedrijven en organisaties waren gekocht om hun medewerkers en relaties een fijne avond te bezorgen.

De avond werd gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz, achterkleinzoon van een van de oprichters van Bio Vakantieoord, Hermann Gerschtanowitz. Gerschtanowitz was - net als Hermann Ehrlich - zwager en zakenpartner van Abraham Tuschinski, de genius achter het prachtige theater waar de feestavond zich voltrok.

Gedurende de avond werd aan de hand van filmfragmenten vertoond welke ontwikkeling Bio Vakantieoord (dat al 90 jaar bestaat) in de loop van de jaren heeft doorgemaakt. En wat het goede werk is dat het team van directeur Frans Wientjes levert voor al die gezinnen met een kind met een beperking. Elk gerecht werd geïntroduceerd door fragmenten uit films zoals Chocolat, Ratatouille, Bruce Almighty en The Perfect Storm.

Leerlingen van het ROC van Amsterdam verzorgden de bediening op succesvolle wijze.

Het eerste Bio Film Diner was een initiatief van Erik Dercksen van Event Department. Het had vooral tot doel de band tussen de bedrijven in de bioscoopsector en Bio weer aan te halen iets waar men blijkens de reacties zeker in is geslaagd.

Foto's Bastiaan van Musscher

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)