banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Gods of Egypt niet over Deadpool heen in US boxoffice

29 februari 2016

Op papier had Deadpool deze week ruimte moeten maken voor het special effects-avontuur Gods of Egypt. Maar Amerikaanse bioscoopbezoekers verkozen de lollige superheld massaal boven de monsters uit het oude Egypte.

Deadpool haalde in zijn derde weekend aan de US boxoffice nog eens 31,5 miljoen dollar op, ruim het dubbele van de opbrengst van Gods of Egypt (14 miljoen). Van een regelrechte flop willen betrokkenen nog niet spreken, zeker omdat Gods gelijktijdig uitging in een groot deel van de wereld. Maar dat de dure spektakelfilm (140 miljoen budget) met Gerard Butler niet beantwoordt aan de verwachtingen lijkt wel duidelijk. Er was gemor onder critici over de wel erg witte cast voor dit Oriëntaalse avontuur, maar uiteindelijk zat het publiek gewoon niet te wachten op een Clash of the Titans-kloon.

De waargebeurde sportkomedie Eddie the Eagle, over een blunderende Olympische hoogspringer, bleef daar met een opbrengst 6,3 miljoen nog eens ver bij achter. Opvallend, want met een hoge CinemaScore en tevreden critici leek voor de feelgoodfilm een zonnige toekomst weggelegd. En een overvloed aan hoogwaardige acteurs als Casey Affleck, Norman Reedus en Chiwetel Ejiofor kon de harde misdaadfilm Triple 9 niet aan een rooskleuriger eerste weekend helpen: 6,1 miljoen.
Amerikanen willen duidelijk naar Deadpool, en verder niks.

Deadpool

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN